Nyheder

Torsdag den 14. september: Besøg på Svendborg Vingård.

Der var tilmeldt 40 deltagere til besøget på Birgitte og Jørgen Sejer Petersens vingård på
Gl. Skårupvej i Svendborg. Med Jørgen som den entusiastiske guide fik deltagerne beset vinmarken, destilleriet og den hyggelige “vinstue”, hvor Birgitte serverede smagsprøver på vingårdens produkter.

 

    

   

 

.Torsdag den 17. august: Byvandring i Vormark.

Ved byvandringen i Vormark var vejrguderne ikke helt på vores side, men takket være en veloplagt guide, paraplyer og fornuftig påklædning fik de 82 deltagere en interessant og autentisk beskrivelse af livet i en selvforsynende landsby i 1900’tallet.

Lørdag den 20. juli: Tur til Sprogø.

På turen til Sprogø var alle pladser i bussen besat – dvs. 50 deltagere. Turen forløb meget tilfredsstillende – og uden regnbyger.

 

Torsdag den 1. juni: Besøg på Ring-Andersens Træskibsværft.

Besøget havde samlet 51 interesserede, som fik et godt indblik i værftets 150-årige historie. Esben Hedegaard viste sammen med 4. generation af ejere, Peder Ring-Andersen, rundt på denne helt specielle arbejdsplads.

 

Torsdag den 18. maj: Besøg på Brahetrolleborg Slot og Brahetrolleborg Kirke.

89 tilmeldte havde taget turen til Brahetrolleborg Slot på en dejlig forårsaften, hvor slottets ejer Catharina Reventlow-Mourier og kirkens præst Ole Buhl Nielsen guidede os rundt i slottet og den tilhørende slotskirke og på  fortrinlig vis fortalte om stedets meget specielle historie.

 

Lørdag den 22. april: Udflugt til Sønderjylland med besøg i Frøslev/Fårhus-lejren og Wellings Landsbymuseum.

Turen til Sønderjylland havde 25 tilmeldte. På grund af tekniske problemer levede foredraget om Frøslev/Fårhus-lejren ikke helt op til forventningerne, og arrangørerne har da også som kompensation tilbudt et gratis foredrag i Gudme ved en senere lejlighed.

 

Torsdag den 6. april: Besøg på Klintholm – Klintholm før og nu.

Besøget ved Klintholm havde 20 tilmeldte deltagere, som efter en kølig vandretur rundt i området kunne varme sig ved kaffen og ingeniør Martin Johansens engagerede foredrag om affaldshåndteringen på Klintholm. Derudover kunne deltagerne se en lille plancheudstilling om kalkudvindingen i området og høre Harald Thomsens fortælling om klokkefrøer og om Stenagergårds projekt for arbejdsløse i perioden 1980-2008.


 

Torsdag den 16. marts 2017 – De dansk-vestindiske Øer – “det tabte paradis”.

Gunner Steenbergs foredrag om De Vestindiske Øer samlede 80 tilhørere. Et vellykket arrangement med en god foredragsholder.

 

 Billeder fra generalforsamlingen den 26. januar 2017

      

      

     

Læs referatet fra generalforsamlingen under Om Forening/Referater eller her.