Fotograf Gerda Petersens negativsamling

Gerda Petersens negativsamling omfatter mere end 10.000 glasnegativer i forskellige størrelser.
Der er for det meste tale om portrætter – enkeltportrætter eller gruppebilleder, men der er også udendørsmotiver såsom bygninger og gadepartier.
Hendes “arbejdsområde” dækkede foruden Vejstrup, hvor hun havde sin bolig og sit atelier, også Oure, Albjerg, Brudager, Åby og Skårup og kun i mindre omfang Gudme, Gudbjerg og Hesselager Sogne. Desuden var det tilsyneladende en fast tradition, at eleverne på Vejstrup Højskole blev fotograferet, både enkeltvis og som grupper eller hold.
Hele samlingen er nu blevet skannet.
Der er sammen med negativerne bevaret en bestillingsprotokol fra perioden 1905 til 1926 med oplysninger om negativets nummer og motiv, og takket være denne har det været muligt at lave en mere eller mindre fyldestgørende identifikation og beskrivelse af omkring 5.000 af billederne. Dette er sket i arkivernes registrerings-program, kaldet Arkibas, og takket være den nye portal, arkiv.dk, er det nu muligt at lave en søgning på de fotos i Gerda Petersens samling, som er blevet registreret og forsynet med et B-nummer – fra 20000 til 25000.

Arbejdet med at uploade det tilhørende – og allerede skannede foto – til registreringen er i fuld gang og forventes at være færdigt i løbet af 2020.

 

 

 

error: Kontakt arkivet for yderligere information!!